Åbningstider Selvpluk

Hvornår er frugten klar? Kalender

Samlet overblik Sorter

Ingrid Marie

Ingrid Marie er et spise- og madæble.

Frugtkødet er saftigt med en syrlig-sød smag og en kraftig aroma.

Farven rød til mørkerød.

Ingrid Marie er et gemmeæble og kan gemmes til januar/februar.

Pigeon

Pigeon kaldes også  for “juleæblet”.

Pigeon er et spiseæble med en meget karakteristisk, pikant smag. Pigeon bruges også som julepynt.

Pigeon kan soles ude på et tæppe eller lignende, for at opnå den ildrøde farve.

Pigeon er et gemmeæble, der kan gemmes frem til februar/marts.

Holsteiner Cox

Holsteiner Cox er et spise- og madæble.

Smagen er kraftig aromatisk og Holsteiner Cox er saftigt, først fast og senere løst i frugtkødet.

Holsteiner Cox kan gemmes indtil januar.

Bellida

Bellida er et spiseæble, som er en krydsning mellem Elstar og Idared.

Æblet er sødt, meget saftigt, fast og sprødt.

Farven er grøn-gul med rød kind. Skrællen er tynd, helt glat og stærk.

Sorten er forholdsvis storfrugtet (60-80 mm), æblerne er  regelmæssigt runde.

Bellida plukkes slut september – start oktober. Gemmeæble med holdbarhed til maj.

Elstar

Elstar er et af de allerbedste spiseæbler.

Elstar er også eminent til kager, desserter og salater. Frugtkødet er fast og saftigt med en fin sød-syrlig smag.

Farven er grøn med gul-røde aftegninger afhængig af soleksponeringen, som kan være svær pga. det tætte løv.

Elstar er en krydsning mellem æblerne Ingrid Marie og Golden Delicious og er et gemmeæble, der kan gemmes til januar/februar.

Conference

Conference kaldes også “flaskepære” pga. formen.

Conference er en sprød spisepære. Farven er grøn med brunlige partier.

Conference er plukke- og spisemodent sidst i september og i begyndelsen af oktober.

Grev Molkte

Grev Molkte er en stor, rund pære, der både kan nydes tidligt, mens den er sprød eller senere, når den er saftig.

Grev Moltkte er god til pæretærte. Farven er grå-grøn.

Aroma

Aroma er et spiseæble, der også er velegnet til mad.

Æblet er velsmagende, let syrligt og saftigt.

Farven er rød med gul baggrund. Aroma er et dejligt gemmeæble (til jul).

Aroma sorten er en krydsning mellem Ingrid Marie og Filippa æblerne.

Filippa

Filippa er et spise-/madæble, der er eminent til grød og desserter.

Smagen er karakteristisk sød-syrlig og opnås først efter ca. en måned lagring.

Farven er svag gul, ofte med rødlig “kind”.

Filippa kan plukkes i september og oktober.

Gråsten

Gråsten er et spiseæble, der kan bruges til grød og desserter.

Gråsten æblet er meget saftigt, knasende sprødt, når det er bedst. Smagen er afbalanceret sød-syrlig og afrundet.

Farven lysegul til gul med varierende rød dækfarve.

Gråsten æblet egner sig til hengemning og er  plukkemodent i september og spiseklart i såvel september som oktober.

Guldborg

Guldborg er et spiseæble med en frisk og syrlig smag og et saftigt og sprødt frugtkød.

Farven er gul-grøn undertone med røde striber/pletter.

Guldborg er ikke et gemmeæble.

Discovery

Discovery er et spiseæble med en aromatisk smag, der er sødere end de øvrige, tidlige æbler. Discovery kan også bruges til grød og i desserter.

Farven er varm rød og gul.

Discovery æblet er ikke et gemmeæble.

Æblemost

Æblemost af overskudsfrugten fra efteråret 2016.

Vi plukkede og mostede resten af æblerne sidste år. Den har en fantastisk smag!

Mosten er pasteuriseret, og holder sig til maj 2018.

Summerred

Summerred er et spiseæble, der egner sig også til bagværk, salater og dessert.

Smagen er sød og fyldig med en god aroma.

Farven er højrød, ofte med en grønlig side på æblet.